Vergeturile – “medalie de merit” pentru mamici?

Vergeturile – “medalie de merit” pentru mamici?

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații utile, care cu siguranță îți vor fi de folos.

Vergeturile sunt prezente aproape la orice persoană și sunt cicatrici lineare care la început capătă o nuanță de roz, apoi devin albe.

Deși acestea pot fi privite la femeile care au născut ca o “medalie de merit”, iar la adolescente ca un semn al maturizării, nimeni nu este încântat de felul în care arată acestea.

Vergeturile apar în special în zonele sensibile la variaţiile în greutate, adică la nivelul abdomenului, şoldurilor, sânilor, dar şi pe partea superioară a coapselor.

Ele nu reprezintă o problema medicală, ci doar una estetică, şi apar mai ales la persoanele care au o piele mai puţin elastică.

Pentru a veni în ajutorul diminuării aceastei probleme îți recomandăm:

  • Hidratare corespunzătoare care ajută pielea să își păstreze elasticitatea;
  • Consumul de alimente bogate in proteine, vitamine bune pielii, ca vitamina A. E, C si zinc: fructele, legumele, nucile, alunele, semintele, fasolea sau pestele;
  • Masaj tonifiant cu ulei de măsline, care poate fi alternat cu ulei de migdale, avocado, sau ricin;
  • Tratament de remodelare corporală cu Ultrasonic care are rolul de a îmbunătăi metabolismul celular și circulația sanguină, având efect puternic și foarte vizibil anticelulitic și anti-vergeturi, penetrează pielea în profunzime;
  • După dușul de seară, masează zona afectată de apariția vergeturilor cu unturi organice, uleiuri calmante;
  • Evitarea folosirii de scruburi dure pe zonele afectate.

Pentru prevenirea vergeturilor este important ca pielea să fie mereu hidratată şi să fie evitate curele de slăbire drastice. Regimul alimentar sănătos, bogat în fructe, legume, lichide şi grăsimi sănătoase, este şi el esenţial pentru o piele sănătoasă şi hidratată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.