Trup sănătos – minte sănătoasă

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații utile care cu siguranță îți vor fi de folos.

Este binecunoscut faptul că sportul are beneficii asupra sănătății noastre fizice și mentale, iar acum, având în vedere faptul că vara și-a intrat în rol și ne răsfață cu vreme frumoasă, vă voi face cunoscute beneficiile sportului în aer liber. Legătura dintre starea de bine și conexiunea cu natura este una deja cunoscută și promovată intens, așa că, daca vrei să ai grijă de sănătatea ta, renunță la alergatul pe bandă și schimbă-l cu o relaxantă alergare în parc.

Știai că:

  • Sportul în aer liber îmbunătățește atenția și puterea de concentrare?
  • Antrenamentele în aer liber ajută la un proces de slăbire mai ușor, oferă mai multă energie și mai multă putere de a continua programul de sport?
  • Antrenamentele sunt mai intense în aer liber?
  • Natura este un remediu natural pentru depresie?
  • Datorită expunerii la soare în timpul antrenamentului îți va crește nivelul de vitamin D din organism?
  • Sportul în aer liber te va ajuta să dormi mai bine?
  • Vei putea socializa mai mult și vei putea experimenta diferite forme de activitate fizică dacă alegi sportul în aer liber?

Sporturile în aer liber sunt amuzante, incitante, eliberează stresul, anxietatea, ajută la socializare și sunt mai accesibile decât oricând. De ce să continuăm să fim atașați de rutina oferită de banda staționară, când natura ne oferă atât de multă diversitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.