Știi care e prima formă de comunicare cu bebelușul tău?

Știi care e prima formă de comunicare cu bebelușul tău?

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc câteva informații care cu siguranță  vor fi de folos proaspetelor mămici.

 

Pentru bebeluși este foarte importantă apropierea parentală, la fel de importantă fiind existența unui ritual în lumea lor micuță. Un masaj poate să fie foarte relaxant și plăcut și poate reprezenta partea esențială a ritualului înainte de culcare, după o băiță plăcută. Cu toate acestea, putem îmbina plăcutul cu utilul, folosind tehnici foarte eficiente pentru calmarea, relaxarea bebelușului. Una dintre cele mai cunoscute tehnici de relaxare este reflexoterapia. În reflexoterapie, fiecare organ al corpului are drept corespondent câte un punct specific din talpa piciorului, astfel cu ajutorul ei, se poate tonifia si relaxa întregul corp.

O parte din beneficiile pe care reflexoterapia le oferă bebelușilor sunt:

  • Ameliorarea colicilor și a durerilor dentare;
  • Îmbunătățirea calității și duratei somnului;
  • Accelerarea fluxului de sânge la toate organelle vitale, glandele și țesuturile din organism;
  • Reducerea dificultăâilor de respirație;
  • Îmbunătățirea congestiei sinusurilor;
  • Stimularea simțurilor;
  • Menținerea legăturii dintre părinte și copil.

 

Deoarece mama este cea care ține copilul în pântec timp de 9 luni, iar după venirea lui pe lume se ocupă de hranirea și îngrijirea acestuia, este de preferat ca tatăl să se ocupe de masajul bebelușului. Se recomandă ca masajul să fie făcut seara, înainte de baie, pentru a putea înlătura masajul și a nu provoca iritații ale pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.