Secrete din reflexoterapie

Secrete din reflexoterapie

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații utile din reflexoterapie care cu siguranță îți vor fi de folos.

Despre reflexoterapie știm multe de pe internet, din cărți, reviste sau reclame. O recomandăm unii altora cu căldură, dar nu știm cu exactitate motivul. Știm că ne dă o stare de bine, că ne ajută să îndepărtăm stresul, oboseala, elimină toxinele și ajută la circulația sângelui. Știm și cu toate astea suntem reticenți, iar acest lucru este de înțeles din cauza faptului că există prea multe informații la îndemână, însă prea puține cu adevărat relevante despre această formă de terapie. Tocmai acesta este obiectivul meu cu acest articol: să vă ofer o altă perspectivă.

Știai că :

  • Terapia prin masajul punctelor reflexogene de pe corpul uman a apărut înaintea acupuncturii, cu 5000 de ani în urmă?
  • Piciorul uman are peste 72000 terminatii nervoase, adica 93% din totalul aflat la suprafaţa pielii?
  • Dacă priviți cele două tălpi (alăturate), ele reflectă conformația omului?
  • Talpa piciorului reprezintă o hartă a întregului corp?
  • Prin reflexoterapie poți scăpa de dureri deoarece în timpul ședințelor se elimină endorfine, care au rol anestezic?
  • Reflexoterapia la: tulburări digestive, constipație, balonare, celulită, stres, insomnii, hemoroizi, răceli, reglarea menstruației?

Prin tălpi se realizează legătura cu Pământul, pentru a ne ancora în realitate şi pentru a prelua energie de la acesta, de aceea, picioarele trebuie îngrijite, răsfăţate, date cu cremă şi masate astfel încât să puteți înlătura tensiunea nervoasă acumulată peste zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.