[dt_sc_fullwidth_section first]
[dt_sc_one_half first]

Reflexoterapia se folosește ca metodă terapeutică naturistă pentru a favoriza relaxarea și vindecarea trupului, a minții și a sufletului.

Ea mai poate fi folosită ca metodă de analiză a stării de sănătate și, folosind indiciile oferite de picioare și mâini, se pot descoperi zonele dureroase ale organismului, a celor despre care nu ştii încă nimic, dar a căror evoluţie poate duce, în timp, la simptome neplăcute, sau a celor despre care deja ai aflat şi doreşti să le ameliorezi prin reflexoterapie.

Ca terapie naturistă

Prin reflexoterapie se acționează asupra picioarelor pentru a inducerelaxarea, alinarea durerilor, dar și pentru a stimula capacitatea de autovindecare a organismului.

Prin stimularea punctelor reflexogene se stimulează circulaţia sanguină, a activitatii rinichilor, a circultiei limfatice şi astfel se accelerează epurarea organismului de toxine, determinând o îmbunătăţire a stării de sănătate.

Reflexoterapia poate fi aplicată oricărei persoane, de orice vârstă, însă cu precauţie în cazul femeilor gravide, al bebeluşilor sau celor cu afecţiuni grave.

De aceea, înainte de un tratament reflexogen, este necesar un reflexodiagnostic şi un consult medical făcut în prealabil.

Un fapt interesant legat de reflexoterapie poartă numele de “legea vindecării”, emisă de Hering, care spune că “vindecarea are loc întotdeauna de sus în jos, din interior spre exterior şi în ordinea inversa a apariţiei simptomelor”. Asta înseamnă că simptomele cele mai recente vor dispărea primele.

De asemenea, specialiştii recomandă combinarea acestei terapii cu altele, tot naturale, care duc la îmbunătăţirea efectelor.

De aceea, dacă începi un program de reflexoterapie, nu ezita să-l faci împreună cu: o dietă sănătoasă, plus suplimentele nutritive potrivite ţie; consiliere psihologică (dacă reflexoterapia îşi propune să rezolve probleme de natură emoţională); un program de exerciţii fizicearomoterapiefitoterapie.

[/dt_sc_one_half]
[dt_sc_one_half ]
reflexoterapie
[/dt_sc_one_half]
[/dt_sc_fullwidth_section]