Reflexoterapia – un bun remediu pentru rinitele alergice

Reflexoterapia – un bun remediu pentru rinitele alergice

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să îți împărtășesc câteva dintre beneficiile pe care reflexoterapia le are în această perioadă în care apar rinitele alergice.

 

Se apropie cu pași repezi primăvara şi odată cu ea şi cu florile apar şi rinitele alergice. Rinita alergică reprezintă inflamaţia mucoasei nazale declanşată la contactul cu factorii alergeni : polen, praf de casă, praful de detergenti, făină etc, însă în cele mai multe cazuri, la contactul cu polenul. Aceasta se manifestă prin strănut, secreţie nazală, usturimi la nas, pierderea temporară a mirosului şi uneori stări febrile sau subfebrile. Ea poate fi periodică, aperiodică sau sezonieră.

De-a lungul timpului, reflexoterapia s-a dovedit a fi foarte eficientă în tratarea rinitelor. Iată câteva dintre beneficiile pe care aceasta le are:

 

 

  • îmbunătăţirea circulaţiei sangvine în zona nazală;
  • decongestionarea nazală;
  • îmbunătățirea circulației limfatice,care ajută la detoxifierea organismului;
  • stimularea zonelor suprarenale în scopul degajării de cortizon (absolut necesar în stări inflamatorii și alergice);
  • stimularea secreției de endorfine (hormonii fericirii)

 

 

 

Pentru rezultate eficiente sunt necesare 1-2 şedinţe pe zi, timp de 10 zile şi apoi pentru întreţinere, 2 şedinţe pe săptămână, timp de 2-3 săptămâni. Nu trebuie neglijată alimentația sănătoasă, hidratarea și exercițiile fizice.

 

Vă așteptăm cu drag la Centrul de Dezvoltare Personală și Relaxare Asteri pentru a vă pregăti cu trup și suflet de venirea primăverii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.