Răsfăț pentru gravide și bebeluși!

Bun venit în echipa noastră, Vlad …povestește-ne despre tine!

petrutasivladMă numesc Vlad Constantinescu și am epilepsie de 25 de ani. Am urmat tot felul de tratamente, am încercat o grămadă de pastile, până când am devenit farmaco-rezistent. La început, crizele erau mai rare și viața mea decurgea normal. Au fost și perioade mai lungi când nu aveam deloc crize. Asta mi-a dat speranțe. Dar, după aceste perioade, era mai rau: crizele erau mai dese.

În vara anului 2006, la insisțentele fratelui meu, am ajuns în Cișmigiu, unde se organizau lecții și seri dansante de tango. “Aleea Lacului” din Cișmigiu devenise, pentru o vară, “Aleea de Tango”. Aici am cunoscut-o pe Petruța, de care m-am apropiat încetul cu încetul. Prietenia noastră se consolida din ce în ce mai mult, până cand s-a transformat în relație. O prietenă de-a noastră, în vârstă de 13 ani, a spus: “În sfârșit, că îmbătrâneam!” Ea vazuse mai demult ceea ce noi nu voiam, parcă, să recunoaștem: eram potriviți unul pentru celălalt. Într-o zi, în timp ce așteptam pe hol la Neurologie pentru consult, am cerut-o de soție.

Tangoul argentinian a devenit pasiunea mea. Am luat multe cursuri cu maeștri argentinieni și nu numai, apoi am început să predam tango împreună. Au urmat doi ani în care nu am avut deloc crize și așa m-am hotărât să fac o schimbare importantă în cariera mea. Am renunțat la jobul din IT pentru un curs de masaj de un an de zile. A fost o perioadă frumoasă, în care am învățat multe lucruri noi și mi-am făcut prieteni.

După curs, am avut oportunitatea de a face masaj unei categorii aparte, gravide și bebeluși. A fost o experiență frumoasă, unde am vazut beneficiile extraordinare pe care le are masajul. Lucrul cu copiii de toate vârstele mi-a placut cel mai mult. Am vazut clar avantajele pe care le are masajul în îmbunătățirea motricității, a dezvoltării fizice și a îmbunătățirii sănătății. În particular, cu bebelușii am facut și gimnastică în apa, o experiență fantastică! Aici progresele erau de la o săptămână la alta.

Din păcate, ușor-ușor, crizele au reapărut și am fost nevoit să renunț la acest job pe care-l iubeam foarte mult. În doi ani, crizele s-au schimbat foarte mult: de la tensionarea brațelor a trecut la pierderea echilibrului și mă loveam destul de rău, aproape tot timpul. Soția mea a renunțat la job pentru a fi cu mine tot timpul. Într-o noapte, după ce am cazut și am ajuns la Urgență am luat decizia să accept implantarea electrozilor intracranieni pentru identificarea focarului epileptic. S-a depistat zona și am fost operat.

După operație, viața mea s-a schimbat total, am devenit independent și m-am hotărât să reîncep să fac masaj. Sunt foarte motivat, mai ales că soția mea este acum însărcinată și are mare nevoie de beneficiile extraordinare ale masajului.

Despre pasiunea lui Vlad – un video recent alături de soția sa, Petruța, și bebele care se bucură de ritm „pe ascuns” :) click AICI

Despre beneficiile masajului gravidelor și bebelușilor

Departe de trafic, de zgomot și agitație, la Centrul Asteri masajul gravidei se face într-o încăpere calduroasă și cu mare drag de oameni.

Cum să-ți crești bebelușul? Ce să faci și ce să nu faci? De unde să începi și la ce trebuie să fii neapărat atent?

Dupa naștere, a nu acorda prioritate generează probleme complexe, dar ele pot fi ținute departe prin masaj.

  1. Recuperarea funcționării optime a zonelor cheie ale corpului: musculatura abdominală și musculatura planșeului pelvin.
  2. Recuperarea formei de altădată sau a unei forme noi, pe care corpul tău nu a cunoscut-o niciodată până acum și care te va face să te simți din ce în ce mai încrezătoare și atrăgătoare în și cu el.
  3. Conștientizarea unei posturi corecte a corpului și antrenarea musculaturii care să o mențină.
  4. Relaxare pentru îndepărtarea tensiunii și oboselii acumulate.
  5. Creșterea nivelului de energie pentru a face față provocărilor pe care le presupune rolul de mamă.
  6. Promovarea unei stări de bine fizic și emoțional.

Obiceiurile sănătoase se dobândesc la o vârstă cât mai fragedă și, așa cum mănâncă, doarme și face baie, mișcarea trebuie să facă parte din rutina programului copilului tău!

La Centrul Asteri, se oferă un program personalizat, creat special pentru copilul tău, urmărind dezvoltarea sa neuro-motorie, starea de sănătate, dispoziția sa pentru mișcare, precum și capacitatea de adaptare la efort!

Indiferent de vârsta copilului, la Centrul Asteri se prevede ca maseurul să lucreze personal cu acesta, în timp ce părintele îl încurajează pe copil, îl susține emoțional, făcând pauze ori de câte ori copilul are nevoie.

Recomandări: bebeluși cu vârste între 6 – 12 luni: corectarea achizițiilor motrice realizate neadecvat, consolidarea achizițiilor motrice existente, suport pentru însușirea achizițiilor motrice imediat următoare, stimulare motrică, stimularea independenței motrice, socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.