Masajul – relaxare pentru trup și minte

Masajul – relaxare pentru trup și minte

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații utile despre tipurile de masaj care există și  care cu siguranță îți vor fi de folos.

 

Este ușor vizibil cât de haotic a devenit programul și viața persoanelor din jurul nostru și chiar și a noastră. În toată aglomerația de peste zi, abia dacă mai există timp pentru activitățile care ne aduc zâmbetul pe buze. O minte sănătoasă însă, are nevoie de un trup sănătos, de aceea trebuie să ne facem timp pentru a ne relaxa trupul și mintea. Masajul de relaxare se află printre cele mai accesibile și cele mai eficiente soluții pentru a trece mai ușor peste stresul zilnic.

 

Iată 5 masaje care merită încercate cel puțin o data:

  • Masajul thailandez – terapeutul folosește stretching-ul pasiv și presiune la nivelul centrilor de energie pentru creșterea flexibilității și pentru îndepărtarea problemelor musculare și de articulații.
  • Masajul aromaterapeutic – este un masaj suedez care folosește uleiuri esențiale mixate în uleiul de masaj.
  • Uleiurile estențiale au un miros foarte plăcut și au efect therapeutic atât asupra corpului, cât și asupra minții.
  • Terapia craniosacrală – este o formă de masaj therapeutic care se adresează dezechilibrelor aflate la nivelul sistemului craniosacral. Este foarte bland și completat de energie transmisă de mâini care te lasă reîmprospătat si echilibrat.
  • Masajul shiatsu – este un alt tip de terapie asiatică care are loc în general pe o saltea asezată direct pe podea. A fost dezvoltat în Japonia și folosește presiunea degetelor pentru a regla energia din corp. La finalul unei astfel de terapii, te simți ca după o oră de fitness.
  • Reflexoterapia – stimulează punctele reflexogene de la nivelul tălpilor, a mâinilor și a urechilor, este extrem de relaxantă și are beneficii care se resimt la nivelul întregului corp.

 

Indiferent de tipul de masaj ales, pielea este prima structură a corpului uman care este influențată și cum aceasta este legată practic de toate organele interne, un masaj de calitate va influența nu numai pielea și mușchii, ci și activitatea organelor interne și indirect și oasele și articulațiile.

 

Alege masajul care ți se potrivește și bucură-te de el ori de câte ori simți nevoia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 15 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.