masaj pentru varstnici

Masaj pentru bunici

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să îți împărtășesc câteva dintre beneficiile pe care masajul le are asupra vârstnicilor.

 

Copilăria și tinerețea sunt caracterizate de optimism și energie, maturitatea de generozitate și claritate, în timp ce vârsta a treia vine cu înțelepciune, experiență de viață, dar și cu pensia. Pentru unii pensia este un motiv de fericire – mai mult timp liber de petrecut cu nepoții, plimbări în natură, în timp ce pentru alții vine la pachet cu sentimentul de neputință, deși ei încă sunt plini de energie. Indiferent de cum este privită această schimbare din viață, persoanele de vârsta a treia, la fel ca oricare dintre noi, își doresc să fie răsfățate.

 

Una dintre posibilitățile de răsfăț este o ședință de masaj, care nu numai că le va oferi ocazia să se plimbe și să cunoască lume nouă, dar le va aduce și următoarele beneficii:

  • ameliorează starea psihică;
  • diminuează durerea;
  • ameliorează, crește mobilitatea și îmbunătățește deplasarea;
  • favorizează eliminarea toxinelor;
  • crește și îmbunătățește circulația sangvină periferică și cerebrală;
  • crește încrederea în sine;

 

Îi invităm pe bunici să iasă din zona de confort, să se plimbe până la noi, unde îi vom servi cu un ceai aromat, îi vom anima cu discuții prietenoase și îi vom relaxa cu un masaj. Apoi, cu siguranță „ochelarii” prin care vor privi viața vor fi mai colorați și veseli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.