detoxifiere-dieta-rapida

Detoxifiere = sănătate, energie și stare de bine

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații despre detoxifiere care cu siguranță îți vor fi de folos.

 

Detoxifierea organismului este un termen tot mai la modă în ultima perioadă, fiecare persoană alegând variantă potrivită pentru a o realiza. Fie prin consumul unor sucuri de curățare, mai plăcute sau mai neplăcute la gust, fie prin sport, prin eliminarea anumitor alimente, prin masaj, reflexoterapie, etc. În condiții normale, organismul este capabil să se curețe singur, însă stresul, lipsa exercițiilor fizice, constipația, dieta necorespunzătoare și stilul de viață nesănătos duc la creșterea toxinelor din organism și de aceea este important ca acesta să fie ajutat să scape de ele.

Beneficiile detoxifierii nu sunt imediate, însă starea de spirit se va îmbunătăți chiar din primele zile. Iată câteva din beneficiile acesteia:

 

  • Purificarea organismului – ajută în special să se curețe ficatul, rinichii și colonul;

 

  • Pierderea în greutate – prin înlocuirea alimentelor nesănătoase cu unele care vor ajuta organismul, se vor elimina numeroși factori care duc la îngrășare;

 

  • Întărirea sistemului imunitar – se vor asimila mai ușor nutrienți, precum și vitamina C, iar dacă dieta se va axa mai mult pe fructe și legume, acestea vor avea un efect benefic și asupra sistemului limfatic;

 

  • Îmbunătățirea aspectului pielii și al părului – acestea sunt beneficiile cele mai vizibile al detoxifierii;

 

  • Reducerea stării de oboseală, de stres, gândire mai clară, stare de spirit generală mult mai bună – datorită stilului de viață sănătos, întreg organismul se va dezmorți și astfel veți fi mai plini de energie și de voie bună.

 

Pentru o detoxifiere cât mai eficientă și mai plăcută sunt recomandate fructe, legume, hidratare corectă, sport, plimbări, ședințe de masaj și reflexoterapie, toate acestea însoțite de voie bună, oameni dragi, timp acordat propriei persoane și zâmbete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.