Cofeina – remediu anticelulitic

Cofeina – remediu anticelulitic

Sunt Specialist Wellness Alexandra Nicola, studentă în cadrul facultății de Kinetoterapie și motricitate specială și îmi doresc ca în această săptămână să împărtășesc cu tine câteva informații despre unul din cele mai consumate produse: cafeaua. Informații care îți vor putea fi de folos dacă încerci să scapi de celulită.

                                                           

Aburindă, puternic aromată, dulce sau mai puțin dulce, cu aromă și gust inconfundabile, cafeaua este cea care ne vine în ajutor mai ales în diminețile în care pare aproape imposibil să ne ridicăm din pat. Deși cafeaua de dimineață este aproape un ritual, părerile sunt încă împărțite în ceea ce privește beneficiile acesteia. Un consum moderat poate avea chiar efecte benefice asupra organismului deoarece boabele de cafea conțin cafeină și sunt încărcate cu antioxidanți, capabili să lupte împotriva radicalilor liberi (cei care cauzează distrugerea celulară din organism), în timp ce în exces ea poate produce diverse afecțiuni.

Cofeina este și unul dintre cele mai puternice remedii anticelulitice. Iată câteva dintre combinațiile care te pot ajuta în lupta cu celulita:

  • Exfoliant cu cafea și zahăr brun – 70 g cafea proaspată, 200 g zahar brun, 250 ml ulei de migdale;
  • Exfoliant cu cafea și ulei de măsline – o jumătate de cană de cafea măcinată proaspătă și o cană de ulei de măsline;
  • Exfoliant cu cafea și uleiuri esențiale – o jumătate de cană de fulgi de ovăz, două linguri de cafea proaspăt măcinată, șase picături de ulei esențial de portocală, patru picături de ulei esențial de rozmarin, trei picături de ulei esențial de scorțișoară;
  • Exfoliant cu cafea pentru piele sensibilă – o jumătate de cană de cafea proaspăt măcinată cu cât mai mult lapte;
  • Exfoliant cu zaț de cafea – după ce ți-ai savurat cafeaua de dimineață, amestecă gelul de duș cu zațul de la cafea.

 

Deoarece celulita apare din mai multe motive, este nevoie de mai multe metode și de mai multe schimbări pentru a scăpa de ea. Tratamentele anticelulitice prezentate mai sus pot veni în ajutor, însă ele trebuie să fie însoțite în primul rând de un mod sănătos de alimentație, sport, ședințe de masaj anticelulitic și masaj cu bambus care sunt foarte eficiente pentru pielea care este afectată de celulită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.