Ce este NeuroDramatic Play?

Instrumentul NDP a fost realizat prin intermediul unor teorii despre atașament, neuroștiință, terapie prin joc, teatru, dramaterapie.

NDP este un instrument bazat pe joc și stimulare senzorială care poate fi folosit în lucrul 1 la 1 sau cu grupuri (copii, adolescenți, adulți, vârstnici) și integrat în orice formă de terapie.

Principalul obiectiv în NDP este dezvoltarea unui atașament sănătos între copil și părinte. NDP sugerează faptul că atașamentul este un proces interactiv și bazat pe joc, incluzând jocul ritmic, senzorial și dramatic.

NDP poate fi aplicat integrat în lucrul cu cei mici începând de la orice vârstă fragedă până la persoane în vârstă, mai ales în situațiile în care atașamentul este nesigur sau există o traumă. De asemenea, poate fi inclus în relațiile în care este necesară reconsiderarea relației părinte copil sau repararea anumitor situații / life- events.

Prin intermediul jocului se dezvoltă încrederea, securitatea și ritualul alături de stimulare și explorare. Prin ritual se formează o bază care ajută copilul să se simtă în siguranță și să dorească să exploreze lumea, într-un mod cât mai relaxat.

Astfel, NDP îi ajută pe oameni să fie mai creativi, independenți, le întărește stima de sine și contribuie la construirea relațiilor sociale.

Deși este folosit în mod principal ca o intervenție pentru copii, principiile sale de bază pot fi aplicate în orice stadiu al vieții.

CUM SE VA DESFĂȘURA?

Vom folosi tehnici din NDP:

mișcări pentru motricitatea finămișcare senzorialăcântece și dansidei creative (mișcări specifice: monstri, extratereștri, șoricei), povești cu sunete și mișcare.

Ce materiale vom folosi?

Orice material care stimulează simțurile (vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv), va fi încurajat messy play (joc cu apă, făină sau alte ingrediente, pentru a surprinde diferite stadii ale transformării – de la simple ingrediente la o formă creată chiar de copii – de exemplu de la făină și apă care apoi devine aluat); instrumente muzicale, nisip, acuarele, apă, spumă, pietricele, scoici.
!

Sugestie: este necesar de luat în considerare că cei mici se vor juca cu materiale și ingrediente care îi pot uda sau murdări, eventual să aibă un tricou pentru a fi schimbați (dacă va fi cazul la final).

Obiective:
 dezvoltarea creativității
, relaționare și comunicare asertivă, încurajarea flexibilității
, întărire stimă de sine.

Alte informații despre NDP și fondatoarea Sue Jennings:

http://www.playanddramapartnership.org

http://www.suejennings.com
[/dt_sc_one_half]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.