#WellBE: ateliere pentru copii și părinți

De ce #WellBE, pentru copii și părinți?

Conceptul WellBE este realizat de Roxana Badea și are ca scop wellbeing-ul comunității noastre. Prin ateliere dezvoltate alături de alți profesioniști (din domeniul sănătății umane), Roxana își propune să răspundă unei palete largi de nevoi (atât la nivel fizic, cât și emoțional), propunând activități prin joc.

Pe parcursul anilor a lucrat atât cu adulți, cât și cu copii, iar în prezent are ca obiectiv lucrul separat, dar și împreună cu părinți și copii. Ce poate fi mai important decât relația terapeutică? Relația părinte-copil, desigur! Participarea copiilor și a părinților la aceste ateliere are ca scop întărirea relației dintre aceștia, printr-un limbaj comun – jocul!

Cu toții cunoaștem impactul stresului și a lipsei de timp pe care nu reușim să îl petrecem alături de cei dragi, însă ceea ce aduce valoare prin aceste ateliere, este nu cantitatea, ci calitatea timpului petrecut împreună. Mai mult, activitățile realizate împreună la asteri pot fi reluate sau extinse acasă.

Părinții au nevoie de relaxare și deconectare, dar în același timp de energie și (re)conectare la propriile nevoi și copii. Așadar, #WellBE își propune să ofere spațiul necesar jocului, explorării și să creeze resursele necesare pentru o relație autentică și o comunicare eficientă părinte-copil.

Ce presupune acest program?

Ce înseamnă separat, dar împreună? Centrul asteri va pune la dispoziție două dintre săli, cea dedicată (1) evenimentelor și (2) terapiei prin joc, astfel încât copiii se vor afla alături de Roxana în cea de-a doua, timp în care părinții se vor afla în prima, apoi vor fi împreună în sala 1. Tematica atelierelor va fi anunțată pe pagina noastră de facebook (https://www.facebook.com/centrul.asteri) astfel încât părinții să aleagă activitățile care răspund nevoilor lor. Atelierele pentru copii vor fi facilitate întotdeauna de Roxana, iar activitățile pentru părinți de alți profesioniști, în paralel.

Ce include costul?

Atelierele WellBE au un cost care nu variază, astfel încât să fie cât mai clar pentru participanți și să contribuie la constanța desfășurării acestui eveniment.

Investiția de 100 lei include participarea copilului, a părinților (pot fi prezenți ambii părinți, chiar ne-am bucura!), materialele folosite pe parcursul celor 2 ateliere, un feedback via email despre cum a decurs atelierul cu cel mic, dar și handout-uri pentru acasă cu informații succinte și utile pentru relația cu cei mici, apa plată și ceaiul pentru cei mari și mici.

Pentru a putea răspunde cât mai eficient nevoilor copiilor și părinților, locurile sunt limitate (5 copii și 10 părinți, maxim). Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani.

Participarea se face prin formularul online: https://goo.gl/forms/eh3fLSAl9pBVFwyZ2

Întrebări sau sugestii, primim cu drag la: office@asteri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.